Korsspindel :(

Hejj, idag så har jag varit med Hanna och Gabi. Nu när jag kom hem så såg mamma en spindel. Vi matade den med en fluga. Vi tittade på Wikepedia så såg vi att det var en Korsspindel som då är giftigas i Sverge. Uhhhh! ;o
Kopierade fakta ifrån Wikepedia:

Korsspindlarna är kända som skickliga nätbyggare och honorna kan spinna upp till en halv meter stora nät, ofta i trädgårdar eller ute i skogen. I nätet fastnar insekter och korsspindeln förlamar sina byten med gift när de sitter fast i nätet. De flesta arter av honor kan leva i 15 år, medan andra arter kan leva längre. Det är en vanlig uppfattning att korspindeln är den enda giftiga spindeln i Sverige, men många andra spindlar använder också gift som vapen. Korsspindeln har ett svagare gift än en geting. Den är inte giftig för människan. Ett bett ger en lätt klåda och en svullnad som ett myggstick. Besvären går över inom en timma. Den biter nästan aldrig människor. Nästan alltid är de andra småkryp eller andra orsaker som gör att folk tror att de blivit bitna av spindlar. Korsspindeln skaffar föda genom att göra ett nät som är en halvmeter rakt över. Det är hjulformat och korsspindeln bygger oftast nätet i skogar/trädgårdar. Den bygger nätet på ett lämpligt ställe så att det fastnar många flugor/myggor och andra små insekter. Nätet är klibbigt och när en fluga kommer flygande och fastnar i nätet går spindeln fram och förlamar sitt byte med ett gift som gör att t.ex. en fluga inte kan röra sig. Sedan sprutar den in en sörja som bryter ner bytet inifrån. Sedan när det har blivit en ”soppa” av innanmätet på insekten suger spindeln i sig den. Korsspindeln finns bara i Europa och delar av Nordamerika och är ganska vanlig. Korsspindeln andas med boklungor. Det kallas boklungor för att det är flera lager med luft och lameller som sidorna i en bok. En lam är ihålig och inuti lamellen fins det hemlymfan som motsvarar vårt blod. När lagren mellan lamellerna fylls med luft tar lamellerna upp syret. Syret fracktes sedan vidare genom kroppen med hjälp av hemlymfanet. När det spindeln har ätit passerat matsmältningssystemet och spindeln inte kan få ut någon mer energi av födan bajsar den ut det som människor. Bajset kan ha olika färg beroende på vad den har ätit men den är oftast mörkbrun. Parningen är invecklad och tar lång tid. Det gäller för hanen att försöka närma sig honan långsamt och utan hastiga rörelser. Om han är för ivrig kan honan ta honom för ett byte och han blir uppäten direkt. Innan hanen försöker närma sig honan överför han spermier från könet till ett tomrum i palperna. Under parningen förs palperna in och ut genom honans kön. Efter parningen kan hanen bli uppäten ändå men det är ändå ganska bra för att då får honan fler ägg. Honan får mellan 25-250 ägg efter parningen och sedan dör hon. Korsspindeln parar sig i augusti/september och äggen kläcks på våren nästa år.

 

Pappa tog med den ut och släppte den. Uhhh vad äkligt! ;o

Uhhh!

 

Flugan BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!

 

Herrå!

 


Hemma!

Hejj, idag kom vi hem och jag är sååå trött 5 timmar i bil om inte mer .. Så nu satte jag mej direkt vid datorn.
På Söndagen blev jag 27 av 138. Sen på Måndagen blev jag 19 av 138. PÅ Tisdagen var det vilodag så jag sprang inte utan sov över med Elsa, min kompis. Men sen blev det Onsdag och jag bommade JÄTTEMYCKET, om man säger: ''Jag går till höger och så kommer man till vänster..'' så fel var jag. Så jag blev 55 av 138. Men på Torsdegen blev jag 16 av 138. Och då låg jag 25 sammanlagt. På Fredag var det Jaktstar så man startar så många minuter och sekunder och hundradelar som man är efter ettan. ( Ledaren ). Jag starstade alltså som 25. Men jag blev .........,................,............ 23! :) Tappade ingen placering. :D Men tog in två! :) Jag kom imål som 23. Men tidmässigt så blev jag 9... Men det hjälpte ju inget! ;p Tog lite bilder när jag och Elsa gick på Södrahamn. Och vid Kusten.
Inte värdensbästa men .. Det var Erik Saade iallafall! ;)
Utsikt!
Väldig lååånng Glass!
Kusten! ;D
Kusten! ;)
Mina solglasögon.
Kö till.. ( Nästa bild ..
.. Charlotte Kalla! Autograf!
Hade tråkigt dom sista 2 timmarna på vägen hem! ;)
Hejdå!

tidsinställt

Det enda jag vill är att vara dig nära
Det enda jag vill är att känna din kropp 
Att känna dina armar hålla mig hårt, 
hårt intill dig 
Omsluta mig med din styrka 
Jag vill röra vid dig, vid ditt ansikte 
Se in i dina ögon, röra din hals, dina armar 
Din hårda rygg och hela din kropp 
Jag vill röra dina underbart smala höfter 
De som jag har drömt om så många gånger 
Jag vill känna hur du känns under mina händer 
Jag vill se dig när du går 
När jag ser dina rörelser vill jag bara ha dig 
Jag vill se dina gulliga skrattgropar 
Och ditt underbara leende 
Jag vill röra ditt hår, jag vill vara nära dig 
Det finns så mycket jag vill ..

tidsinställt

Hejj, nu är jag förmodligen i Helsingland. Om vi inte har krockat eller nått sånt! ;)
Jag var på Stan igår med mamma och ''bara'' strosade omkring. När vi ''bara'' strosade omkring, så hittade jag värdens goaste .. Ehh .. Vet inte om det är en tröja eller ett par byxor. Men man kan köpa en sån på Stadium.
Den var jäkligt skön! Det får bli Dagens Outfit! :) Bilder:
HAHA!
BORTA! ;)
Ses efter jag har kommit hem! Då ska säja er vad jag kom!


Hejdå!

Hejj, och Hejdå!
Ska åka nu. Ses sen kommer jag berätta vad jag blev på O-ringen.

I love my life!

Jag är lycklig så här!
Jag behöver inte få bekräftat att jag är bra.
Jag trivs så här, med de vänner jag har,
dom jag vet är äkta, de är dem som fyller 
upp mitt liv med kärlek, glädje
och lycka.
Mitt liv är inte som alla andras, det är unikt.
Dom har ett mål och jag trivs.
Ingen kan ändra på det.


I love my life!

Korv! :D

Hejj, jag har ätit korv idag. Nu ska jag ta mej i häcken och börja packa. Puh vad jobbigt! :P
Vi får husvagnen som vi ska ha till Hälsingland idag. Vi åker imorrn så detta blir nog det sista inann resan. (:
Jag har gjort några tidsinställda som ni kan läsa medans jag är borta om det inte blir mobilbloggning. Vi får se! (:
Igår var jag istan. Ni kommer senare får veta vad jag köpte. Jag är bara så J*vla ( Sorry! Men det är sant ) nöjd!
Puss och kram
Amanda

Fisk

Hejj, jag har varit och fiskat med min granne Monika. Vi fiskade från kl. 9:00 till 17:00. Det var bara lite kallt. Men jag fick en baddare! ;) Bilder på den:
En på 450 gram. Sven-Olofs rekord var 500 gram, fy! :P
Slämmig var han också! Blä! ;D
Han ser förfärlig ut! ;o
Min vinst från Monika, för att jag NÄSTAN slog rekordet! :)
Hehe! Nu ska jag gå ner och duscha sen blir det fredagsmys! (L)

Jobba?

Hejj, och ja jag ska jobba. Med mamma alltså, det blir inte asmycket jobb men det räcker det du! ;)
Nu ska vi åka och den 11 aug ska vi till LISA! Min moster. Hon bor med Adrian och dom bor i Göteborg. Dom har fått en liten bebis vid namn Vidar-Lo! (L) Ska bli jättekul! Det blir Liseberg också!
Puss !

Pyssel ;D

Hejj, idag har jag och mamma pysslat. Efteråt så var jag med Hanna. (L) Jag tog mest kort än och hjälpte till. HAHA C:
Här kommer lite bilder ifrån pysslet. Vi pysslade olika saker HAHA C:
Mamma jobbar på!
Detta var mitt jobb just då C:
Florsocker som mått! :)
Det ramlar ut lite, HAHA :)
Knäckebröd som mamma har gjort. Jättegoda!
Lite ojämna ! HAHA!
Andra lådan.
Resultat!
Resultat! På första!
Nu var det inge mer.
Det är Biscotti i den breda asken.. Typ ask. Sen Knäckebröd i andra som ni såg. ;)
Ska äta nått konstigt som pappa har lagat vet inte vad det är. ;)
Jaja.. Det får gå!
Ses Hejsan Hoppsan!

Skön Kväll :)

Hejj, idag så har jag, mamma och pappa varit vid klacksjön och picknickat ( stavning ). Vi åt mat. HAHA ;)
Nu ska jag spela spela med min pappa :D
Cho!

Dålig Uppgradering :/

Hejj, det har varit lite dålig uppgradering ( stavning ). Kommer inte blogga så mycket nu när det är sommarlov. För jag vill vara med kompisar och bada och äta jordgubbar! :D Så jag skriver inte så mycket just nu .. Men ibland blir det ett inlägg!
Ser på Varning för barn ! HAHA
Cho!

22:30

Hejj, klockan är 22:30 nu. Och jag kommer nog gå och sova snart. Imorrn så blir det ingen bloggning tror jag. Det blir farmor hela dagen och natten. :)  Det blir nog bra ! ;)
Nu är jag faktiskt trött! ;)
CHO!

Bilden..

Som ni ser jag hade tråkigt! ;D
Nu ska jag se på Fotboll! Sverige - Usa       Mål =  2 - 0  HIPP HIPP HURRA ;D

Ledsen! :/

Hejj, jag är jättelädsen för att jag inte har bloggat så mycket. Men i Lördags åkte jag till Väse till Hanna. Där skulle jag sova, för på Söndagen så skulle jag, mamma, Hanna och Helena ( Hannas mamma ) till Stockhom. För vi skulle på
Gröna Lund och Skansen! Vi åkte i 4 tim. HerreGUD! Det var jättejobbigt! :/ När vi var på Gröna Lund så åkte jag nästan alla förutom en lila som åkte jättekonstigt. Vi var på skansen och såg djur och 1900-tal. Det var lite mysigt och vara på 1900-tal faktiskt. Vi sov på Hotel Scandic Hasselbacken. Det fanns en Balman-staty där. HAHA! Vet ni.....?
Igår ( Måndag ) så var vi på gamla stan lite innan vi skulle åka hem igen. Då var vi lite på Slottet och då så kom det en bil och stälde sig på innegården och parkerade där precis vid dörren ungefär. Det kom ut två gubbar som hade kostym och då så vaktade en och stod och döstirrade på oss ( HAHA ). Den andra var inne i slottet och hämtade nån ( som vi inte visste ). Efter kankse 10 min så började det röra på sig och han som hade hämta nån kom ut och han som vaktade öppnade dörren och ut kommer.... En vanlig flicka i brunt hår som håller i nått. Sen så tittar hon på oss och vi ser att det är VIKTORIA! HerreGUD! Helt plötsligt var vi själva där med henne och vakterna. Hon vinkar till oss och sätter sig i bilen. HAHA! Gud! Mitt hjärta stod stilla en stund. Nu vet ni vad jag har gjort i helgen!
Cho

RSS 2.0